Werkwijze Autoschadebedrijf Koekkoek Werkwijze Autoschadebedrijf Koekkoek

Onze werkwijze

Vanaf het eerste moment dat u binnenstapt bij Autoschade Koekkoek, merkt u dat wij schadeherstel professioneel aanpakken. Mede daarom zijn wij al jaren een gecertificeerd Focwa-Eurogarantbedrijf en zijn we aangesloten bij praktisch alle verzekeringsmaatschappijen. Dat betekent: kwalitatieve reparaties zonder rompslomp voor u. Hier leest u meer over ons stappenplan bij autoschade.

Stap 1

Ontvangst

We ontvangen u graag in onze receptie en bekijken de schade aan uw auto. Als het gaat om verzekeringsschade nemen we contact op met uw verzekeraar.

Stap 2

De schade vaststellen

Op de expertiseafdeling beoordelen we de autoschade. We noteren alles wat we vaststellen en maken foto’s, die we toevoegen aan het dossier. Soms is het nodig dat we alvast enkele onderdelen demonteren, om een duidelijk schadebeeld te verkrijgen. Zo zien we niets over het hoofd en weten we precies wat we moeten herstellen.

Stap 3

Demontage en schadeherstel

De onderdelen die vervangen moeten worden, demonteren we in de werkplaats in Kampen. Waar mogelijk herstellen we onderdelen die vervormd zijn met behulp van richtapparatuur of een richtbank (zie stap 4).

Stap 4

Richten / meten

Als dit nodig is, brengen we de chassismaten van uw auto terug tot fabrieksspecificaties. Daarvoor gebruiken we onze moderne richtbank en meetsysteem.

Stap 5

Spuitwerk

In de volgende fase wordt de lak gemengd door een computergestuurd systeem waarmee wij in staat zijn alle voorkomende kleuren te mengen. De auto gaat vervolgens de spuitcabine in en wordt volgens fabrieksnormen voorzien van een watergedragen lak.

Stap 6

Afleveren

Tenslotte worden de nieuwe onderdelen gemonteerd en de auto wordt gewassen en zonodig gepoetst. Pas na een uitgebreide kwaliteitscontrole wordt het voertuig met het Focwa-garantiebewijs weer aan u afgeleverd. Door ons FOCWA Eurogarant-certificaat krijgt u 4 jaar garantie.