Schadeherstel Schadeherstel

Autoschade Koekkoek beheerst dit vak als geen ander Autoschade Koekkoek beheerst dit vak als geen ander

Het schadeproces

Het schadeproces is in een aantal fasen te verdelen te weten, calculatie, demontage, plaatwerk, voorbewerking, spuiten, montage en facturatie.

Het maken van een calculatie gebeurt grotendeels geautomatiseerd. In de database bevindt zich van elk merk, type en model het complete exploded view waarbij tot in het kleinste detail elk onderdeel van het betreffende voertuig in beeld kan worden gebracht.

De beschadigde onderdelen worden gedemonteerd en vervolgens vervangen. De vervangen onderdelen worden gescheiden en verantwoord afgevoerd.

Beschadigingen gaan vaak gepaard met krassen of deuken of andere vervormingen. Met de tegenwoordige technieken is het vaak mogelijk om plaatdelen uit te deuken zonder dat het plaatdeel gespoten hoeft te worden.

Als de carrosserie of de wielophanging beschadigd is kunnen onderdelen hiervan vervangen of gericht worden.
Door middel van richtbanken en uitlijnapparatuur kan de maatvoering weer afgesteld worden met de door de fabrikant opgegeven waarden.

Bij de voorbewerking worden alle herstelde onderdelen weer strak gemaakt. Dit betekent het schuren van de plaatdelen en deze delen voorzien van grondlak voor optimale hechting. Na droging wordt de grondlak geschuurd en de naden van naastliggende delen waterdicht afgekit.

Nadat het voertuig of het relevante gedeelte nauwkeurig is gereinigd en ontvet kan het in de juiste kleur worden gespoten door milieuvriendelijke watergedragen autolakken. Het afspuiten gebeurd in een moderne stofvrije spuitcabine.

Nadat de lak heeft kunnen drogen bij een temperatuur van 60° Celsius kan het afmonteren beginnen. De onderdelen worden weer gemonteerd en nieuwe plaatdelen krijgen een anti-roest behandeling. Vervolgens wordt het voertuig volledig gereinigd voordat deze weer aan de klant wordt afgeleverd.

Deukschade

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Of de schade nu groot of klein is, de specialisten van Autoschade Koekkoek repareren uw auto weer als nieuw.

Kleine schade

Een fikse hagelbui? Een paaltje over het hoofd gezien? Transportschade? Kleine deukjes (niet groter dan een 2 euro muntstuk) behandelen wij volgens een speciale techniek die restylen wordt genoemd. De restyle techniek houdt in dat we  uitdeuken zonder te spuiten. Specialistisch maatwerk, maar wel een goedkopere techniek dan plamuren en spuiten. Bovendien: klaar terwijl u wacht!

Grote schade

Voor grotere schades hebben wij een richtbank tot onze beschikking. Dit zijn chilette-richtbanken, waarbij fabrieksmallen gebruikt worden om de juiste maten van de auto te waarborgen. Voor uitdeuken, lassen en puntlassen hebben wij de meest geavanceerde apparatuur in huis, inclusief aluminiumtechniek.

Lakschade

Op geavanceerde wijze herstellen wij iedere lakschade. Wij maken hierbij gebruik van milieuvriendelijke, watergedragen lak (metallic of gewone lak). Om de juiste kleur te bepalen wordt de lakkleur van de auto elektronisch gemeten. De lak wordt vervolgens in verschillende lagen aangebracht en afgedekt met een aantal lagen blanke lak. In een temperatuurgecontroleerde cabine wordt de lak gedroogd, waarna deze bestand is tegen alle soorten weersinvloeden.

Lakschade

Allereerst wordt de lakkleur van uw auto elektronisch gemeten. Vervolgens wordt de watergedragen kleurlak in lagen aangebracht en afgedekt met enkele lagen blanke lak. Door het aanbrengen van lak krijgt uw auto een mooie, diepe kleur en worden onderliggende lagen beschermd tegen weersinvloeden. Uw auto blijft in een temperatuurgecontroleerde cabine staan om de lak te laten drogen.

Spuitwerk

Op geavanceerde wijze herstellen wij iedere lakschade. Wij maken hierbij gebruik van milieuvriendelijke, watergedragen lak (metallic of gewone lak). Om de juiste kleur te bepalen wordt de lakkleur van de auto elektronisch gemeten. De lak wordt vervolgens in verschillende lagen aangebracht en afgedekt met een aantal lagen blanke lak. In een temperatuurgecontroleerde cabine wordt de lak gedroogd, waarna deze bestand is tegen alle soorten weersinvloeden.

Spotrepair

Spotrepair is het bijspuiten van kleine lakbeschadigingen. Het is een techniek die wij toepassen bij schade aan bijvoorbeeld de bumperhoek of een voorschermhoek.

Ruitschade

Autoruitschade wordt voor ons hersteld door ??????????. Hun goed opgeleide, gespecialiseerde medewerkers verrichten vakkundig elke autoruitreparatie. Voorkom dat een klein sterretje een grote barst wordt en laat uw autoruit tijdig repareren.

De WA-plus verzekering dekt ruitreparatie zonder aanspraak te maken op het eigen risico.

Braakschade

U heeft schade aan de auto door inbraak? Heel vervelend! De schade bestaat vaak uit geforceerde sloten, ingeslagen ruiten en/of lakbeschadiging. Wij adviseren u om in alle gevallen foto’s te maken van de schade en de inbraak te melden bij de politie.

Kom vervolgens bij ons langs zodat wij een schaderapport kunnen opstellen, waarna wij contact op zullen nemen met uw verzekering. Na akkoord van de verzekering gaan wij zo snel mogelijk aan de slag om de schade aan uw auto te herstellen.

Foto gallerie